Energimarknaden affärsnyheter för dig i energibranschen

Jury 2016

Gunnar Olsson har över 30 års erfarenhet av att vägleda konsumenter i försäkringsdjungeln. Han 
basade över Konsumenternas Försäkringsbyrå i drygt 30 år fram till sin pension den 1 maj 2015. 
Gunnar Olsson säger att han är mest nöjd med att ha flyttat fokus i ny lagstiftning från 
konsumentskydd till konsumentnytta. Han är kritisk mot branschen som han anser präglas av för 
mycket snack och för lite verkstad när det gäller transparens.
Gunnar Olsson har över 30 års erfarenhet av att vägleda konsumenter i försäkringsdjungeln. Han basade över Konsumenternas Försäkringsbyrå i drygt 30 år fram till sin pension den 1 maj 2015. Gunnar Olsson säger att han är mest nöjd med att ha flyttat fokus i ny lagstiftning från konsumentskydd till konsumentnytta. Han är kritisk mot branschen som han anser präglas av för mycket snack och för lite verkstad när det gäller transparens.

 

Viveka Ekberg är styrelseproffs sedan hon lämnade vd-posten i PP Pension 2013. Hon är finansanalytiker och expert på kapitalförvaltning efter att ha varit Nordenchef på Morgan Stanley Investment Management, partner på Brummer & Partners, chef för SEB Institutionell Förvaltning, aktieanalytiker på Alfred Berg Fondkommission och finansanalytiker på Affärsvärlden. Viveka Ekberg är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

 
 

Georg Ebert är civilekonom med inriktning marknadsföring och har arbetat i många år som ekonomijournalist, bland annat på FinansTidningen. Han har även ett långt förflutet som konsult inom kommunikation, marknadsföring och PR och har varit informationschef, marknadschef och PR-chef på såväl privata företag som på stora statliga bolag och organisationer. Sedan 2006 är Georg redaktör för tidningen Risk & Försäkring.
 
 

Ola Hellblom har arbetat som journalist i över 30 år, varav 15 år som utrikeskorrespondent för DI. Han har huvudsakligen varit ekonomijournalist och politisk reporter, men även bevakat reklambranschen för DI i två år. I det sammanhanget har Ola deltagit i annat juryarbete, som att utse årets mediepersonlighet. Efter två år i PR-branschen är Ola tillbaka i journalistiken, som redaktör för Pensioner & Förmåner sedan 2011.
 
 

Fredrik Finnman är civilingenjör med över 10 års erfarenhet från olika roller i försäkringsbranschen. Först som riskingenjör på Aon och sen som underwriter på Hannover Re. Innan Fredrik växlade till försäkringsbranschen var han trainee och projektledare i energikoncernen E.ON. Sedan 2008 är han köpare av försäkring i sin roll som Group Risk & Insurance Manager på ASSA ABLOY där han även är VD för koncernens interna återförsäkringsbolag. Fredrik är också ledamot i CICA, en amerikansk captive-förening och ordförande för SWERMA, Swedish Risk Management Association, som är en intresseförening för personer inom såväl offentlig som privat verksamhet som arbetar med att driva och utveckla riskhantering.
 

Lena Schelin blev 2013 vd för Sveriges äldsta försäkringsbolag, Änke- och Pupillkassan. Hon har arbetat i pensionsbranschen sedan 1980-talet. Innan "Änkan" var Lena Schelin marknads- och kommunikationschef på KPA Pension och innan dess har hon bland annat varit vd för Avanza Pension och kommunikationschef på premiepensionsmyndigheten, PPM.
 
Fredrik Lange är doktor i marknadsföring vid center for retailing på Handelshögskolan i Stockholm, där han forskar och undervisar om varumärken och marknadskommunikation. Fredriks forskning om hur marknadsföringen kan bli mer effektiv bland annat i butiksmiljö, har publicerats i ledande, internationella akademiska tidskrifter. Han har också skrivit två böcker i marknadskommunikation som givits ut i Sverige och internationellt.
 
 

     

 

Partner:
 Arrangör:
   
     
 
Partner: Framtidens arbetsgivare
 Mediepartner: