Energimarknaden affärsnyheter för dig i energibranschen

Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen

På Insurance Awards 2016 låter vi morgondagens stjärnor i försäkringsbranschen stå i rampljuset. Det gör vi på mer än ett sätt.

 

En viktig strategisk fråga för utvecklingen av försäkringsbranschen är att lyfta frågorna om kompetensförsörjning och försäkringsbranschens attraktionskraft för de unga talangerna. Därför frågar vi försäkringsbolagens anställda under 30 år när vi utser vinnaren i kategorin Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen. Vi tar också reda på hur bolagen lever upp till de krav som kan ställas på en hållbar arbetsplats.

Utmärkelsen Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen grundar sig på en undersökning som genomförs i samarbete med det oberoende undersökningsföretaget Nepa. Nytt för i år är att vi utser vinnare i två kategorier. Gränsen går vid 50 anställda. Dessutom utser vi årets inspiratör och årets talang. Priset i den första kategorin går till en chef som är en förebild och inspiratör för nästa generation. Årets talang är en ung person i branschen som visat prov på förändringskraft och initiativförmåga.

Vinnarna presenteras på Insurance Awards 20 april 2016.

Som försäkringsföretag har ni nu chansen att vara med i undersökningen om ni har minst 10 anställda som är födda 1985 eller senare. Dessa unga medarbetare får då en enkät där de besvarar frågor om hur de ser på branschen, samt hur ni uppfattas som arbetsgivare. Alla inskickade enkätsvar sammanställs och analyseras av det oberoende undersökningsbolaget Nepa.

Alla medverkande bolag i undersökningen offentliggörs i februari 2016.

Genom att delta i undersökningen blir ni automatiskt nominerade till kategorin Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen. 

Detta krävs av er som bolag för att ni ska kunna delta i undersökningen:

- Ett krav på att alla deltagande bolag redovisar antal anställa födda år 1985 samt befattningskategorier för varje anställd på alla kontor Sverige.

- För att få en helhetsuppfattning av företaget ska alla anställda inkluderas, oavsett anställningsform (heltids-, deltids- och timanställda).

- Alla utskick kommer att hanteras av Nepa, men HR på respektive försäkringsbolag har möjlighet att skriva ett eget inbjudningsmail som skickas ut av Nepa i samband med undersökningen. 

- En gemensam tidplan kommer att sättas för utskicken om innefattar ett första utskick och 2 påminnelseutskick.

Observera att en detaljerad tidplan kommer att skickas ut vid nomineringsgodkännande.

Viktiga datum:

9 december - Sista dagen att nominera, anmäla intresse för att delta.

22 januari - Sista dagen för försäkringsföretag att skicka in lista till Nepa på alla anställda under 30 år, enligt kriterierna.

15 febrauri - Undersökningen går ut.

4 mars - Undersökningen stängs.

Detta får ni som bolag genom att ni deltar i undersökningen:

  • Ni får en sammanställning och analys av hur unga ser på sin framtid i branschen, baserade på alla inskickade enkätsvar.
  • Ni får insikt om vad unga talanger drivs av och värderar högst och vilka fördelar och nackdelar branschen har.
  • Har ni minst 20 enkätsvar från era unga medarbetare får ni en rapport om just ert bolag.
  • Ni blir automatiskt nominerade till kategorin Framtidens arbetsgivare i försäkringsbranschen och har chans att vinna och få pris på Insurance Awards 2016. 

Svaren på undersökningen behandlas naturligtvis konfidentiellt och det är enbart Nepa som har tillgång till enskilda bolags resultat.

Vill ni ha mer information, kontakta Karolina Storckenfeldt.

 

 

 

       
       

 

Partner:
 
Arrangör:
   
   
 
Partner: Framtidens arbetsgivare
   Mediepartner: